Pagina's

dinsdag 6 juli 2010

WooHoo New York City!!!

Ja zaterdagavond, hoe dat nu weer te beschrijven. Via een vriend hadden we een kroeg doorgekregen waar we zeker heen moesten. Omdat we zelf geen kroeg in New York wisten en deze vlak naast ons hotel lag hebben we dat dus gedaan. En dat bleek geen verkeerde keuze. Het was een gezellige kroeg, niet te druk maar gewoon prima. Toen we de naam van onze adviseur (Rich) aan de bar noemden hebben we de rest van de avond gratis drank gehad. We mocht simpelweg niet meer betalen.

Bovendien zaten er nog wat vrienden van hem aan de bar. Hebben dus gezellig gekletst en veel verhalen gehoord. Toen ze hoorden dat we op Harvard zaten waren we bovendien blijkbaar “sophisticated” genoeg om te worden uitgenodigd voor een of andere super luxe en dure club in New York, the Greenhouse! Een vriend van iemand aan de bar had daar een tafel (slechts $ 620 per tafel en $ 400 per fles sterke drank). We moesten weliswaar een half uur wachten om naar binnen te mogen maar het was het zeker waard! Zie de filmpjes!
Het was erg apart. We stonden al 20 minuten buiten en ineens kwam er een kerel aan die ons influisterde, you’re friends of Gabriel right? Kort daarop kregen we twee kaartjes en ineens stonden we binnen. Hier blijken ook vaak erg bekende New Yorkers zoals Courtney Love, Colin Farrel en Oliver Stone te komen. Daar stonden we dan ineens! Erg gaaf!
Om in de sfeer te blijven zijn we ook maar met een limousine (een witte) terug naar ons hotel gegaan. Tsja, we blijven studenten he ;-)!
Zondagochtend hebben we dan ook erg uitgeslapen waardoor we helaas niet teveel tijd over hadden voor het shoppen en ik dus maar met een tasje van A&F naar het hotel kon...
’S avonds zijn we op aanraden van dezelfde persoon naar het vuurwerk aan de Hudson river gegaan, vanwege de 4th of July, in een woord prachtig! Over een groot gedeelte van de Hudson waren platforms in het water aangelegd van waar vuurwerk werd afgestoken. Dit was dan ook erg indrukwekkend. Alles werd nog eens versterkt door het spelen van het Amerikaanse volkslied en andere zeer Amerikaanse nummers. Erg leuk om mee te maken. Na afloop hiervan hebben we een andere bar opgezocht die we van Rich doorkregen. Hier was het erg rustig dus hebben we het niet lang volgehouden, we waren ook nog erg moe dus zijn toen teruggegaan. Echter toch nog laat gaan slapen omdat de McDonalds tot ruim 2u open was en we toch nog een nachtelijke snack lustten!

Vandaag rustig opgestaan en begonnen bij Columbia University, een mooie campus, zeker met het erg mooie weer (bijna 40 graden..) maar niet zo mooi als Harvard. Ook veel kleiner natuurlijk, midden in NYC. Via Central Park zijn we daarna naar het Dakota gebouw gelopen waar John Lennon is vermoord. Na zijn memorial te hebben bekeken hebben we de taxi gepakt naar Times Square waar er wedereom goed geshopt is.
Het was echter al snel etenstijd en we hadden afgesproken met Rich wat te eten. Na gezellig wat met deze spontane kerel wat te hebben gedronken zijn we naar een Mexicaans restaurant gegaan waar de drank rijkelijk vloeide en de bingo een aardige sfeer bracht. Ik heb zelfs mijn eerste beer contest (zogenaamde “ShotGun” meegedaan, op aanraden van Rich, zie het filmpje). Gelukkig heb ik niet gewonnen!

Nu zijn we weer terug in het hotel. Morgen krijgen we nog een leuke plek door om de halve finale van het voetbal te kijken. Alle Amerikanen die wij tot nu toe gesproken hebben beschouwen zichzelf toch wel redelijk Nederlands en gaan allemaal in het Oranje voetbal kijken. Dat moet dus wel een gezellige boel worden!
Voor de wedstrijd begint hebben we wederom nog even de tijd om te shoppen en New York onveilig te maken. Na de wedstrijd pakken we snel de bus en zitten de dagen New York er helaas weer op. Ik blijf erbij, New York is een superstad!!!
(alle filmpjes, Greenhouse, fireworks, columbia university, shotgun, etc, staan inmiddels online. Nog wat overige lady gaga foto's en NY zullen komende week online komen).


Have a good one!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten