Pagina's

zondag 4 juli 2010

Touring Manhattan!

Jaaaa, wat een topstad is New York toch!!
Vrijdagmiddag kwamen we aan. Ingecheckt in ons hotel en gelijk op pad. Eerst zijn we naar de head quarters van de United Nations geweest. Daar hebben we een rondleiding gekregen. Leuk was dat er een Nederlandse beveiliger stond, die ons herkende (niet zo moeilijk in oranje shirts). Amerikanen vinden het trouwens geweldig dat wij Brazilie verslagen hebben. Sommige worden half hysterisch als ze horen dat je uit Nederland komt. We zijn dan ook vaak nageroepen en nagetoeterd, “Go Holland!!” , erg leuk dus!
De rondleiding in de UN was erg interessant. Helaas was de General Assembly in session en mochten er dus geen foto’s gemaakt worden. We hebben echter toch stiekem een filmpje kunnen maken met behulp van Jasja’s camera. Zie de filmpjes (komt zondag of maandag online).
Na de rondleiding zijn we door New York gelopen, via Times Square en Broadway nog even geshopt bij de Macy’s (zwemkleding want we dachten gratis toegang te hebben tot het SPA, wat later niet zo bleek dus de zwemkleding vanochtend terug gebracht). Daarna lekker een burgertje gepakt en vervolgens het Empire State Building op. Ik ben niet zo’n held op grote hoogte (zoals inmiddels wel bekend) maar het was toch weer erg mooi om dit opnieuw te zien!!
Je kan over heel Manhattan, Brooklyn, etc. kijken. Vooral ’s avonds met al die lichtjes is dat heel erg mooi en zeer indrukwekkend! Het is lastig te beschrijven, wel heb ik foto’s gemaakt, zie de foto’s (inmiddels online!).
Omdat we toch wel erg moe waren zijn we daarna naar het hotel gegaan en gaan slapen.
Vanochtend hebben we even plannen gemaakt wat we gingen doen. Het beloofde weer een volle dag te worden en dat is zeker gelukt.
Na te hebben ontbeten zijn we met de metro naar Brooklyn gegaan. Daar hebben we even rondgelopen en een heerlijk ijsje gegeten op een pleintje waar je een mooi uitzicht had op Manhattan en de Brooklyn Bridge. Via die laatste zijn we daarna ook weer terug naar Manhattan gelopen, daarna doorgelopen naar het Financial District, Wall Street en Ground Zero. Dat laatste is leuk om te zien dat ze er weer volop aan het bouwen zijn. De laatste keer dat ik er was, was er eigenlijk nog niets te zien behalve een groot gapend gat. Het blijft echter ongelooflijk om daar te lopen en je voor te stellen dat er twee gebouwen, groter dan alles er nu nog staat, naar beneden komen storten doordat er zich een vliegtuig in boort. Alles heeft daar onder tientallen centimeters stof gelegen, ongelooflijk en zeer indrukwekkend.

Om daarna wat luchtigers te gaan doen zijn we naar de haven gelopen, hebben daar de ferry naar Staten Island genomen. Het was echt super mooi weer waardoor alles er nog mooier uit zag. Heel mooi gezicht in de volle zin het Statue of Liberty, Ellis Island, de Manhattan Skyline en de beroemde bridges!
Daarna hebben we de subway genomen naar Chelsea. We hadden daar via een kennis een restaurant aangeraden gekregen. En het was echt een heel leuk restaurant. Op een oude boot aan de pier in een hippe buurt van New York, “the frying pan” heet het restaurant. Je moet zelf het eten halen, erg lekker en niet duur, en dan kun je een plekje op de boot zoeken. Veel jonge mensen, lekkere muziek, gewoon gezellig!! Wat ons overigens verbaasde was dat je hier zonder je ID te laten zien gewoon een biertje mee krijgt terwijl je op alle andere plekken (restaurants, bars, supermarkten) je paspoort (ID of rijbewijs werkt ook niet) moet laten zien!
Na het eten zijn we terug gegaan naar het hotel en we gaan zo nog een drankje drinken in een bar die ons door dezelfde kennis is aangeraden als het restaurant, we hebben dus goede verwachtingen!
Morgen is de 4th of July, een feestdag in Amerika. Vanavond en morgenmiddag eens rondvragen of we dat niet weer op een ‘geschikte’ plaats kunnen meevieren met onze Amerikaanse vrienden!

1 opmerking:

  1. O Jess, wat een ellende allemaal. Wij gaan dus over een paar weken ook naar New york en ben benieuwd naar je leuke restaurant en kroeg!
    Sterkte en succes met de studie!
    Ada

    BeantwoordenVerwijderen