Pagina's

maandag 26 juli 2010

Quebec!

Gister zijn we tegen het eind van de middag/begin van de avond aangekomen in Quebec.
Voor de Berkeley bekenden, we hebben het nog een keer geprobeerd. Maar de hotelketen “just pull the ring down...” is het voor ons toch niet. Zo we beginnen maar weer gelijk met klagen want wat hebben we het toch slecht hier in Canada ;-)!
Nadat we onze huurbak bij de valetparking hadden achtergelaten zijn we de stad in gegaan. Echt alles en iedereen hier is Frans. Heel apart, en ook even lastig omschakelen, had ik nu maar wat beter opgelet tijdens de Franse lessen...
Old Quebec ligt is een stadje wat ongelooflijk doet denken aan de Franse stadjes waar je op vakantie langs komt. De stad werd vroeger beschermd door dikke stadsmuren die er nog steeds staan. Erg leuk en mooi om te zien. Quebec is ook de eerste stad van Canada, een strategische plek, dicht aan het water!
Via Rue de Roi en Rue de Saint Paul zijn we naar het oude gedeelte van de stad gelopen. Hier hebben we onder andere Place Royale gezien, dit is een schattig pleintje met een kerkje. Daarna de kabelbaan gepakt naar Chateau Frontenac, vanwaar we een mooi uitzicht hadden over het stadje en de rivier. Daar vandaan konden we via de Promenade des Gouverneurs rond de Citadel lopen (een soort Naardervesting). Via het Parlementsgebouw en een nieuwer stuk van de stad zijn we daarna weer de oude stadsmuren ingelopen. Hier hebben we lekker de plaatselijke McD bezocht en een beetje rondgelopen. Toen weer op tijd terug want Cirque du Soleil was in de stad en gaf een voorstelling in de open lucht! Erg leuk om te zien. Onder de brug van de snelweg was een podium gebouwd op een grote lege parkeerplaats. Hier hebben we genoten van de voorstelling, erg mooi!
Vandaag hadden de wekker weer gezet want we moesten vroeg op. We wilden de Jacuzzi van het hotel namelijk nog even proberen. Daar zaten we dus vroeg in de ochtend, in de Jacuzzi nog even wakker worden (zoals ik al zei, we hebben het erg slecht...).
Eenmaal uitgechecked uit het hotel zijn we naar de Montmorency Falls gereden, iets bij Quebec vandaan. Deze schijnen hoger te zijn dan de Niagara Falls! Ze waren dan wel niet zo groot, maar het was erg mooi om te zien (zie de foto’s). Na de watervallen zijn we doorgereden naar de Basilica de St. Anne de Beaupre. Dit is een hele grote bekende cathedral. Erg mooi, ook van binnen. Leuk om te zien was dat er allemaal mensen een pelgrimstocht hier naartoe gemaakt hadden. Een hele stoet liep ons voorbij, erg apart, maar leuk!
Daarna rechtsomkeert gemaakt en enroute a Montreal!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten