Pagina's

zaterdag 17 juli 2010

Hello Obama; now in Washington!

Na een lange rit zijn we gearriveerd in Washington D.C., the capitol van the USA!
Omdat we in de spits langs New York, Philadelphia en Baltimore moisten rijden hebben we flink lang in de auto gezeten. In het hotel dus gelijk maar gaan slapen en vrijdag vroeg op en veel gedaan.

Achter het Witte Huis ligt the National Mall van Washington. Hier liggen allerlei monumenten van Amerika (het Capitool, World War II Memorial, Vietnam Memorial, etc.). Gister zijn we dan ook via het Witte Huis naar het einde van de Mall gelopen. Het Witte Huis was erg leuk om te zien, al vonden we het allebei kleiner dan verwacht (maar we mochten dan ook niet zo dichtbij komen als onze bedoeling was...). Daarna zijn we in de gebouwen van the Supreme Court, the Library en the Senate geweest. Het gebouw van the Supreme Court ziet er van buiten super mooi uit, maar was van binnen minder spannend. Ook de bibliotheek was erg mooi, zowel van binnen als van buiten. De Senaat was erg leuk, we konden hier zonder beveiliging rondwandelen (of dit de bedoeling was zijn we nog niet helemaal achter). Maar zo stonden we ineens voor de kantoren van alle senatoren van de US! Het oude kantoor van Nixon en Kennedy, maar ook McCain en John Kerry ontbraken niet. Verder hebben we nog wat mooie hearing rooms en vergaderzalen gezien en natuurlijk vast gelegd. Foto’s komen eraan!!
Omdat we hier al een tijdje mee bezig waren was het Capitool (het hoogste gebouw van Washington, waar de presidenten hun inauguratie hebben) al dicht voor bezoekers. Dat gaan we vandaag dus alsnog doen. Wel hebben we het gebouw van buiten al kunnen bewonderen, erg mooi (zie foto’s). Vervolgens doorgelopen langs het WO II Memorial, Vietnam Memorial, Jefferson Memorial, Roosevelt Memorial, etc. etc. Ook dit was allemaal erg mooi.
Na een lange warme dag (gemiddeld 36 graden en toch wel een 20-tal km lopen) zijn we terug naar het hotel gegaan. Even snel bijkomen en daarna wezen eten bij een leuke kroeg/restaurant op de Dupont Circle (vlakbij ons hotel). Dit hadden we doorgekregen van een andere kennis (een vriend van die uit NY!). Terug in het hotel kwamen we er achter dat er een feestje was. Goed om te vertellen dat ons hotel een zwembad op het dak (ja op het dak!) heeft! Waarbij je dus een mooi uitzicht over de stad hebt!
Hier hebben we even gezeten, maar het was toch helaas niet zo spectaculair als het Greenhouse in New York. Bovendien begon het erg te onweren en zijn we toen maar terug naar de kamer gegaan. Vandaag ook weer een volle dag met op de planning o.a. de binnenkant van het Capitool, de FBI (J. Edgar Hoover Building), Pentagon en Arlington Cemetary.
Hopelijk gaat bij jullie alles goed en I’ll keep you posted!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten