Pagina's

donderdag 15 juli 2010

Mid Terms!

De eerst vuurproef hebben we doorstaan, tenminste, is voorbij. Of er een voldoende gehaald is moeten we natuurlijk afwachten.
Een tijdje geleden had ik al een kleine toets gehad voor international relations (daarvoor had ik een A). Afgelopen maandag echter hadden Jasja en ik allebei ons eerste mid term; intellectual property. Het was lastig om in te schatten ofhet moeilijk zou worden en met de weinig voorbereiding was het dus even afwachten. Toch vond ik deze echter goed te doen en verwacht ik toch wel een voldoende.
Vandaag, woensdag, had ik m’n midterm van international relations. Deze test was toch echt wel een stuk lastiger. Een deel van dit mid term bestond uit het schrijven van een essay (telt voor 40 % van het mid term). We moesten op maar twee kantjes een analyse schrijven van de Cold War en daarbij allerlei theorieen etc. gebruiken. Erg interessant en leuk om te doen, maar met maar 2 kantjes van een a4tje ook erg lastig. Er is zoveel te schrijven, en we kregen maar 4 dagen de tijd. Je moest dus echt de kern eruit halen (en dat wordt nog lastiger als je de tekst niet gelezen hebt, oops!). Maar toch denk ik dat me dit aardig gelukt is.
Het mid term zelf was toch nog een flinke hoofdbreker zoals ik al zei, dus dat is even afwachten...
Je zou denken, mid terms gehad, je mag je even ontspannen. Wel, dit was het advies van mijn prof: ‘I have one “grumpy” remark on this mid term guys. Normally after a mid term during the year you take a few days to relax. However, during the summer you got about half an hour to do that…’.
Dit natuurlijk vanwege het feit dat er nu stof van een half jaar in 6 weken is gepropt. Ik heb ‘m maar niet verteld dat wij 6 dagen gaan ontspannen in Washington DC en Philadelphia. Mocht hij er naar vragen dan houd ik het maar op een fieldtrip, want waar beter de international relations te bestuderen dan in DC?!!

Na ons dagje Cape Cod zijn we trouwens nog de finale wezen kijken (waar ik verder maar niks over op schrijf, leuk om het museumplein zo groot op tv te zien, zie de foto's en het filmpje!). Tevens staat er nog een filmpje online dat we aan onze conditie werken, weer een mooi joggings rondje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten