Pagina's

zondag 27 juni 2010

Live from the G-20 Toronto!

Wat een dag weer! Hier een snel (nee geen kort) verslag van vandaag:
Vanochtend vroeg zijn we vertrokken vanuit Buffalo naar de Niagara Falls.
Ik had daar grote verwachtingen van!
Eerst nog de grens met Canada over. Wat gaan jullie doen in Canada? Naar Toronto, waarom daar?
En zo nog wat vragen, maar uiteindelijk kregen we beide een mooie stempel met “Canada” in ons paspoort (een van de twee dit jaar) en konden we door.
Wat is het ontzettend toeristisch die Niagara Falls. Natuurlijk is het erg mooi en indrukwekkend om te zien, maar in vergelijking met Yosemite bijvoorbeeld is het net een kermisattractie.
Maar hoe dan ook, het is erg indrukwekkend om zo’n hoeveelheid water naar beneden te zien storten!
Na hier even te hebben rondgedwaald zijn we snel door gegaan naar Toronto omdat we gehoord hadden dat het nogal druk kon worden in verband met de G-20 in Toronto.
Leuk, terzijde, was dat we Kees Jan de Jager een berichtje op Twitter hadden gestuurd of we hem niet even drie vragen mochten stelllen over de G20 (wordt vervolgd).
Vanwege veiligheidsredenen was er in Toronto een zogenaamde ‘perimeter’ ingesteld om een deel van het financial district af te sluiten van “eventuele demonstranten”. Wij zijn daar natuurlijk even gaan kijken. Gelijk al kwamen we een (opnieuw) erg vriendelijke man tegen die ons wist te vertellen dat we niet via het centrum moesten lopen in verband met enkele agressieve demonstranten. We zijn toen met hem meegelopen naar de haven (toevallig ook richting het financial district).
Wat een drukte daar met agenten, politie escortes die grote auto’s begeleiden het financial district (en de perimeter) in. Naarmate we dichterbij kwamen begrepen we hoe geweldadig de demonstraties waren.
Mensen gehuld in zwarte kleren en hun gezicht bedekt met zwarte doeken (the black anarchists) hebben met geweld een hoop rotzooi en chaos verzorgd in downtown Toronto. Politieauto’s die in de brand werden gestoken, ruiten die stukgeslagen zijn, etc.
Als echte rampentoeristen zijn we natuurlijk wel een beetje sensatie wezen zoeken, maar ook op grote afstand gebleven. Zo kwamen we onderweg een busje van een Canadese landelijke zender tegen die een compilatie aan het maken waren van beelden die ze geschoten hadden. Zie de foto’s van hun beelden (en onze eigen foto’s). Dit was dan ook de reden dat Kees Jan de Jager geen tijd voor ons had, hij en Balkenende zaten vast in hun hotel en hebben dus niet van Downtown Toronto kunnen genieten...
Toch hebben wij heel wat uren rondgelopen in downtown Toronto, maar daarna moest er gegeten worden. In een buitenwijk dus maar, om wat rust op te zoeken. Daar ook nog even het nodige shopwerk gedaan zodat we van de week kunnen hardlopen.
Nu even uitrusten (vanavond slapen wij dus in dezelfde stad als de 20 wereldleiders) want morgen staat Kingston (ook in Canada) op het programma, en vervolgens Syracuse (USA).

1 opmerking:

 1. Hi Jessica,
  Fijn om te lezen dat jullie niets is overkomen. Lijkt mij toch niet echt leuk om daar rond te lopen nu.
  Je verhaal over Niagara Falls herken ik helemaal. Het is een kermisattractie geworden. Terwijl het echt prachtig is als je het puur als waterval ziet. Je zou met de boot er naar toe moeten varen, ook heel spannend.
  Geniet ervan, ik blijf je volgen.
  Liefs, ook van Robert, Ada

  BeantwoordenVerwijderen