Pagina's

zondag 20 juni 2010

Het eerste weekend

Daar zijn we dan! Afgelopen donderdagavond aangekomen op Boston Logan International Airport. Door alle security heen (die trouwens speciale vragen gaat stellen als je uit Amsterdam komt: do you have samples with you? Amsterdam likes to give samples right? I mean drugs!), koffers gehaald en bepakt en bezakt naar ons appartement waar de verhuurder al op ons zat te wachten.

Om gelijk de jetlag maar te boven te komen hebben we nog een rondje door Cambridge gelopen en vast wat boodschappen gedaan.

De volgende dag hebben we een bezoek gebracht aan Boston. Wat een mooie stad! Misschien lag het ook een beetje aan het weer (stralend blauwe lucht, 30 graden, hoe is 't weer in NL trouwens?). Een vriendelijke stad met heel veel historie. Opvallend is dat in Boston tussen alle nieuwe(re) gebouwen en wolkenkrabbers ook veel kleine zeer oude gebouwen staan, zoals kerkjes. Dit geeft een heel mooi contrast.
We hebben een mooie wandeling door de verschillende buurten van Boston gemaakt, zoals de haven en het financial center. Echt een hele mooie, indrukwekkende stad. En zeer vriendelijke bovendien, misschien nog wel meer dan San Francisco. We stond bijvoorbeeld op de bus te wachten toen we een vrouw tegenkwamen die ons geholpen heeft met de lokale ov chipkaart. Toen ze hoorde dat we Nederlands waren en net aangekomen waren stond ze erop dat we eens langskwamen op haar kantoor en wilde ze ons eigenlijk een rondleiding door Boston geven. Al was het alleen maar om het feit dat ze ons accent geweldig vond. Haar letterlijke tekst: "if you would just read out the dictionairy for me I would melt!".

Zaterdag moesten we ons aanmelden op de universiteit. Langs allerlei balies en controles in verband met het visum, om uiteindelijk de juiste handtekeningen en stempels te hebben verzameld die je het recht geven een studentenpas op te halen.
Daarna zijn we over de campus gelopen. Wat een mooie campus en gebouwen! Ook hier weer veel historie, met alumni als Barack Obama, Franklin D. Roosevelt en John F. Kennedy voelt het heel speciaal om hier te mogen studeren.

Verder hebben we gister gezocht naar goedkope car rentals, die zijn hier namelijk erg duur, en een goede supermarkt. We hebben dan ook zeker 10km gelopen, met onze zware boeken (overigens "ff" voor ruim $400 p.p aan boeken voor twee maanden), hardlopen is dan ook niet meer nodig: spierpijn is al aanwezig ;-)

Vandaag is er natuurlijk ook weer veel te zien, we gaan een ander stukje van Boston bekijken en nog een paar dingetjes regelen voordat de classes maandag beginnen!

Tevens heb ik nog wat dingen aan mijn site toegevoegd.
Zo is links in de zijkant live te volgen waar ik wanneer ben, met behulp van Google Latitude. Ook heb ik daar iets onder een kopje geplaatst (studyweblog) waarmee een link naar de nieuwste berichten van Jasja wordt gemaakt.
Aan de rechterkant heb ik een twitter account toegevoegd, hier zullen korte berichtjes worden weergeven. Daaronder is mijn fotogallerij te zien (ook via het tablad foto’s boven aan de pagina).
Verder ben ik de komende tijd (ook) te bereiken via jroos@fas.harvard.edu en via mijn Amerikaanse nummer: +1 617 510 6338

Have a good one!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten