Pagina's

vrijdag 6 augustus 2010

Touring New England!

Jaa daar zijn we weer!

Even een radiostilte gehad, vanwege het "studeren" voor de finals...
In de tussentijd is er echter weer veel beleefd en gedaan!

De finals bijvoorbeeld gemaakt. Maandag had ik de eerste, Intellectual Property. Deze was niet heel moeilijk, maar zonder dat je alle stof gelezen hebt toch nog best lastig. Even afwachten dus.
Na het final hebben we maandag avond Jasja z'n moeder opgehaald van het vliegveld. Aangezien zij vanaf zondag samen verder gaan naar Miami, ik zal zondag alweer in het vliegtuig naar London stappen, en maandag ben ik dan weer in Nederland. Maar voorlopig nog heel even hier!

Dinsdag overdag heb ik wat gestudeerd en mijn essay gemaakt voor International Relations. 'S Avonds zijn we naar de Black Eyed Peas gegaan, in Boston. Dit was (en zeker in vergelijking met Lady Gaga) echt een heel leuk concert, met veel bekende nummers en spectakel! Zie de foto's en filmpjes!

Woensdag heb ik ook nog een klein beetje gestudeerd maar niet teveel en daarna mijn final gemaakt. Deze is dus ook nog even afwachten.
Lekker om de finals nu gehad te hebben. Wel jammer om (voorlopig :p?) geen les meer te hebben op deze universiteit. Heb zeker genoten en veel geleerd van de cursussen!

Woensdagavond naar Boston geweest waar ik Jasja en zijn moeder ontmoette. We hebben lekker wat gegeten en daarna zijn we naar de bioscoop geweest. IMax wel te verstaan, en de film was Inception. Het was het grootste bioscoop scherm ter wereld, en wat een ontzettend mooi beeld!! Zeker indrukwekkend.

Donderdag, vandaag dan, hebben we de auto gehuurd. Eerst zijn we naar het geboortehuis van JFK geweest, alwaar we een rondleiding hebben gehad. Leuk om hier even binnen te zijn geweest. Vervolgens zijn we via Lake Winnipespauke in New Hampshire naar the White Mountains (Presidential Range, Bretton Woods) gereden. Hier hebben we Mt. Washington beklommen (met de auto wel te verstaan). Deze berg is de hoogste van noord oost Amerika, en staat erom bekend het slechtste weer van alle bergen ter wereld te hebben. De snelste wind ter wereld is hier gemeten (370 km/u) en het heeft de steilste railroad naar de top (37% helling). Ook de weg met de auto, die wij genomen hebben is behoorlijk stijl, gemiddeld 12% helling.
Maar het was echt supermooi!!
Toen we boven kwamen was er echt geen hand voor ogen te zien, 5 tot 10 meter zicht, meer niet! Zie ook de foto's en het filmpje! Ik kwam in m'n shirtje en korte broek aan, maar het was net boven de 10 graden boven op de berg en het waaide hard, midden in de wolken, koud dus! Gelijk maar een vest gekocht (je moet het nuttige met het aangename combineren...).

Toen we weer op weg waren naar beneden brak de zon door, wat hele mooie uitzichten gaf. De foto's geven iets weer, maar het is eigenlijk niet vast te leggen, het was erg indrukwekkend!!

Hierna zijn we naar de hoofdstad van Maine gereden, Augusta, waar we het State Capitol hebben bekeken en daarna zijn we doorgereden naar ons hotel, waar ik nu ben.
Zo lekker slapen en dan morgen oa Portland en Old Blanchard Beach.

Liefs

Geen opmerkingen:

Een reactie posten